Harga Dan Katalog Gildan Malaysia

Harga Dan Katalog Gildan Malaysia
Dapatkan harga terkini pakaian Gildan Malaysia
Featured Articles

Decoration

All Stories

Den Budak Minang Kids


T-shirt Code:Den Budak Minang Kids
Available (Kid) Size: L -32, M – 30, S – 28, XL – 34, XL – 36
Material: Micro-fibre
Color: White
Price: RM 37.90
Shipping Cost:
Semenanjung (FREE)
Sabah/Sarawak (+ RM 3 only)

BUY NOW!
11:35 PM - By Jkay Printing

Why It Is CMYK


T-shirt Code:Why It Is CMYK
Available Size: S, XS, M, L, XL, XXL
Material: Micro-fibre
Color: White
Price: RM 39.90
Shipping Cost:
Semenanjung (FREE)
Sabah/Sarawak (+ RM 3 only)

BUY NOW!
11:32 PM - By Jkay Printing

Shop Till You Drop


T-shirt Code:Shop Till You Drop
Available Size: S, XS, M, L, XL, XXL
Material: Micro-fibre
Color: White
Price: RM 39.90
Shipping Cost:
Semenanjung (FREE)
Sabah/Sarawak (+ RM 3 only)

BUY NOW!
11:30 PM - By Jkay Printing

Den Budak Minang 3


T-shirt Code:Den Budak Minang 3
Available Size: S, XS, M, L, XL, XXL
Material: Micro-fibre
Color: White
Price: RM 39.90
Shipping Cost:
Semenanjung (FREE)
Sabah/Sarawak (+ RM 3 only)

BUY NOW!
11:29 PM - By Jkay Printing

Den Budak Minang 2


T-shirt Code:Den Budak Minang 2
Available Size: S, XS, M, L, XL, XXL
Material: Micro-fibre
Color: White
Price: RM 39.90
Shipping Cost:
Semenanjung (FREE)
Sabah/Sarawak (+ RM 3 only)

BUY NOW!
11:28 PM - By Jkay Printing

Den Budak Minang 1


T-shirt Code:Den Budak Minang 1
Available Size: S, XS, M, L, XL, XXL
Material: Micro-fibre
Color: White
Price: RM 39.90
Shipping Cost:
Semenanjung (FREE)
Sabah/Sarawak (+ RM 3 only)

BUY NOW!
11:27 PM - By Jkay Printing

Drop Dead Gorgeous


T-shirt Code:Drop Dead Gorgeous
Available Size: S, XS, M, L, XL, XXL
Material: Micro-fibre
Color: White
Price: RM 39.90
Shipping Cost:
Semenanjung (FREE)
Sabah/Sarawak (+ RM 3 only)

BUY NOW!
11:23 PM - By Jkay Printing

Benci But Rindu


T-shirt Code:Benci But Rindu
Available Size: S, XS, M, L, XL, XXL
Material: Micro-fibre
Color: White
Price: RM 39.90
Shipping Cost:
Semenanjung (FREE)
Sabah/Sarawak (+ RM 3 only)

BUY NOW!
11:20 PM - By Jkay Printing

Always Be Yourself


T-shirt Code:Always Be Yourself
Available Size: S, XS, M, L, XL, XXL
Material: Micro-fibre
Color: White
Price: RM 39.90
Shipping Cost:
Semenanjung (FREE)
Sabah/Sarawak (+ RM 3 only)

BUY NOW!
11:16 PM - By Jkay Printing

Math Guy


T-shirt Code:Math Guy
Available Size: S, XS, M, L, XL, XXL
Material: Micro-fibre
Color: White
Price: RM 39.90
Shipping Cost:
Semenanjung (FREE)
Sabah/Sarawak (+ RM 3 only)

BUY NOW!
11:14 PM - By Jkay Printing

The Road To Success

T-shirt Code: Road To Success
Available Size: S, XS, M, L, XL, XXL
Material: Micro-fibre
Color: White
Price: RM 39.90
Shipping Cost:
Semenanjung (FREE)
Sabah/Sarawak (+ RM 3 only)

BUY NOW!
11:05 PM - By Jkay Printing

Keep Calm Starwars



Code: Keep Calm Starwars - High Quality Micro Fiber Fabric

- Round Neck
- White
- Unisex size (S M L XL 2XL)
RM 32.95 Add to Cart
Quantity: AVAILABLE
11:03 PM - By Jkay Printing

Stop Following Me Black Font

T-shirt Code: Stop Following Me Black Font
Available Size: S, XS, M, L, XL, XXL
Material: Micro-fibre
Color: White
Price: RM 39.90
Shipping cost:
Semenanjung (FREE)
Sabah/Sarawak (+ RM3 only)

BUY NOW!
10:58 PM - By Jkay Printing

Stop Following Me Yellow Font

T-shirt code: Stop Following Me Yellow Font
Available Size: S, XS, M, L, XL, XXL
Material: Micro-fibre
Color: White
Price: RM 39.90
Shipping cost:
Semenanjung (FREE)
Sabah/Sarawak (+ RM 3 only)

BUY NOW!
4:11 AM - By Jkay Printing

Tempah Baju T-Shirt Kelas Tshirt Sekolah 2015-2016


Baju T-Shirt Kelas 2014
Baju T-Shirt Kelas 2014 Shah Alam
Untuk tempahan terus hubungi atau whatsapp Joe 018-2029142. Sekalipun zaman telah berubah dari satu masa yang purba ke satu masa yang tak berapa kuno sampailah kepada saat di mana banyak benda boleh ditempah hanya dengan menekan satu butang di dalam telefon bimbit ataupun di telefon, masih banyak lagi benda yang masih dilakukan secara manual ataupun masih dilakukan secara tradisional. Misalnya kita masih memasak menggunakan api betul dan bukannya masak di alam maya. Kita masih makan nasi betul sekalipun nasi putih aje kerana kita tidak boleh nak makan nasi di alam cyber. Hakikatnya ada banyak benda yang asli tidak boleh ditiru dan tidak boleh ditukar ganti dengan benda lain. Begitu juga dengan usaha kelas-kelas di peringkat sekolah rendah dan menengah yang berminat untuk membuat baju t-shirt kelas dengan design cantik hasil tangan sendiri.

Dari satu negeri ke satu negeri telah banyak perkara yang muncul untuk merealisasikan usaha membuat baju t-shirt kelas ini. Misalan yang dimaksudkan di sini ialah dari negeri Johor, Melaka, Negeri Sembilan, Kuala Lumpur, Selangor, Pahang, Perak, Perlis, Kedah, Kelantan, Terengganu, Pulau Pinang, Sabah dan Sarawak. Kadang-kadang susah untuk kita faham kenapa berlaku perkara semacam ini. Apabila satu ayat dihubungkan dengan satu ayat yang lain, bertambah banyak kekeliruan yang berlaku dan seterusnya mendatangkan masalah yang besar dan boleh membawa pula kepada perpecahan yang lain. Tetapi susah untuk kita faham bagaimana baju kelas boleh dibuat dengan harga yang murah dan pada masa yang sama memiliki kualiti yang tinggi terutama apabila diperbuat daripada kain cotton.

Kesukaran mencari tempat atau kedai yang boleh membuat custom made tshirt memang mendatangkan masalah lebih-lebih lagi kita berada di tempat yang agak terpencil dan jauh dari kesibukan kotaraya. Sekiranya pejabat anda di Jalan Pudu, maka tempat yang sesuai untuk dicari ialah kawasan jalan pudu. Jika pejabat anda di Kota Damansara, maka carilah di tempat yang berdekatan dengan kota dan damansara utama. Begitu juga dengan damansara perdana. Seandainya kawasan perumahan yang anda diami sekarang terletak di sungai buloh ataupun di shah alam, maka pastilah tempat yang paling afdal untuk anda riki ataupun survey ialah kawasan yang sewaktu dengannya seperti di jinjang ataupun di paya jaras. Akan tetapi, apabila kawasan itu terletak di bandar-bandar lain seperti di seremban ataupun ayer keroh ataupun di alor setar, maka apabila melakukan siasatan anda, lakukanlah di tempat yang cerah dan di bandar-bandar yang telahpun disebut sebentar sahaja tadi.

Baju t shirt yang berwarna putih ataupun hitam memang sesuai untuk dibuat baju kelas anda lebih-lebih lagi apabila anda sebenarnya berada di saat yang paling hujung dalam sejarah dunia. Sejarah bukanlah satu yang boleh dibuat-buat ingat macam tu saje tapi boleh bersumberkan alam dan manusia. Manakala geografi pula melibatkan pekerjaan mengukur tanah melakar peta bandar ataupun peta hutan belukar dan semak samun tapi kehebatan seorang yang ahli dalam ilmu geografi memang merumitkan keadaan yang sememangnya sudah mula rumit dan komplikated. Kesilapan yang paling besar adalah berlakunya keserabutan dalam menilai dan membuat keputusan yang muktamad lagi tepat. Sekalipun tertipu, kita memang akan terus berusaha untuk memaafkan siapa yang menipu kita kerana kita berhati mulia dan bersifat sukakan kedamaian dan keamanan.

Alam persekolahan bukanlah satu zaman di saat remaja yang mudah untuk dilakukan. Hampir lapan puluh peratus masa muda remaja kita dihabiskan di zaman persekolahan rendah dan sekolah menengah. Ada yang bermula di zaman tadika ataupun tabika kemas dan ada juga yang bermula dari darjah satu masuk pula ke darjah tiga dan terus pula ke darjah enam sebelum melangkah masuk ke peringkat yang lebih tinggi iaitu peringkat menengah. Dari tingkatan satu hingga tingkatan tiga mungkin kita  bersekolah di sebuah sekolah lain tetapi bila masuk pula ke tingkatan empat dan seterusnya kita berada di sekolah yang lain pula. Apabila bertambah bilangan perkataan yang dimuatkan di dalam satu karangan, kita akan tertumpu untuk membaca perenggan yang pendek atau ada juga yang memilih untuk membaca hanya perenggan yang pertama dan terakhir.
Contoh Baju Kelas SPM 2014
Variasi Baju Class Black T-Shirt Gildan


Apabila kita berada di penghujung sekolah menengah kita akan berhadapan dengan peperiksaan sijil pelajaran Malaysia ataupun spm. Selesai peperiksaan kita akan berpisah dengan rakan-rakan kita dan sahabat sahabat seperjuangan yang kita akrab dan setia. Maka apakah cara yang terbaik untuk mengabadikan kenangan manis bersama mereka itu? Bukankah menarik kalau dapat diabadikan di dalam foto ataupun di dalam buku autograph yang boleh kita bertukar-tukar untuk mengisi isi hati dan ingatan kita pada seseorang? Di sinilah gunanya baju tshirt yang dibuat untuk kelas atau kelab. Anda boleh pilih untuk meletakkan gambar anda ataupun gambar bersama rakan tersayang di dalam design tersebut untuk dicetak ke atas baju tshirt yang anda pilih. Warna baju tshirt tidak menjadi masalah sama sekali kerana ada bermacam pilihan warna yang boleh dibuat misalannya baju warna hitam warna kelabu warna merah warna biru dan bermacam lagi. Kalau awak minat baju warna pink pun takde masalah kerana apa yang paling penting ialah kenangan bersama teman-teman dapat dirakamkan di atas design tersebut dengan cantik dan jelas dan pada masa yang sama bertahan lama.
10:11 AM - By Jkay Printing

Belajar Buat Silk Screen Printing Mudah

Belajar Silk Screen Printing Mudah
Teknik Cetak Kain Sutera Bukan Kamasutra

Ramai di antara kita yang sudah maklum apa yang dimaksudkan dengan silk screen printing atau lebih glemer dipanggil screen printing sahaja. Istilah ini sinonim dengan dunia perniagaan t-shirt custom design seperti yang dilakukan oleh Jkay Printing. Tetapi masih ramai lagi yang masih keliru dengan penggunaan istilah screen printing ini apalagi terdapat macam-macam jenis cara dan teknik yang digunakan untuk mencetak sesuatu design atau rekabentuk di atas baju t-shirt. Oleh itu episode kali ini akan digunakan sepenuhnya dengan fokus yang paling fokus haha untuk memberi keterangan dan penjelasan kepada anda dan kalian semua tentang apa itu yang dimaksudkan dengan teknik percetakan skrin sutera ini.

Apabila kita sebut screen, secara sedar atau di bawah sedar kita akan tahu bahawa kita menggunakan sesuatu sebagai lapisan untuk membuat sesuatu atau kadang-kadang kita panggil filter. Perkataan silk pula merujuk kepada sehelai kain sutera yang digunakan secara khusus untuk membuat screen yang disebut sebelum ini. Jadi silk screen pula merujuk kepada sejenis fabrik yang diperbuat daripada kain sutera yang digunakan secara khas untuk membuat screen yang dilekatkan ke atas frame bersaiz A4 ataupun A3 ataupun lebih besar bergantung kepada saiz design atau rekabentuk yang mahu dicetak ke atas baju. Frame ini biasanya diperbuat daripada kayu yang telahpun diketam dengan baik supaya tidak ada selumbar dan sebagainya yang boleh menyebabkan kemalangan yang mendatangkan kecederaan ataupun mengakibatkan kerosakan kepada kain t-shirt yang akan berada di bawah frame tersebut nanti.

Teknik silk screen yang digunakan untuk mencetak custom design di atas baju merupakan teknik yang berusia berkurun lamanya bahkan teknik ini masih kekal lagi sehingga ke hari ini lantaran kos operasinya yang murah untuk kuantiti cetakan yang banyak menimbun. Tidak hairanlah banyak syarikat percetakan dan pakaian yang masih menggunakan teknik screen printing ini kerana memang diakui kehebatannya sekalipun terpaksa bersaing dengan teknologi mencetak custom design di atas baju yang lain seperti heat press dan sebagainya. Sebabnya cuma satu yakni kosnya yang amat rendah dan pada masa yang sama hasil cetakan pada baju juga tidak kurang hebatnya lebih-lebih lagi apabila dikaitkan dengan syarikat yang menjalankan kegiatan sebegini.

Baju-baju yang dihasilkan melalui teknik silk screen sebenarnya adalah unik dari sudut-sudut tertentu. Dengan kata lain, apabila sehelai baju telah dicetak dengan dye yang digunakan, secara automatic ia adalah original dan tidak sama dengan sehelai baju yang lain sekalipun designnya sama. Ini kerana sapuan tidak sama tekanannya dan tidak sama serta berbeza dengan baju yang lain. Inilah yang mahalnya tentang silk screen. Unik dan murah. Sudahlah tidak mahal, ganjil pulak tu kan best tu. Hasil daripada teknik mencetak silk screen baju samada untuk baju kelas ataupun baju sekolah ataupun baju persatuan apatah lagi baju kelab dan juga baju tshirt pertandingan dan competition t-shirt amat menarik dan kelihatan asli.

Akan tetapi teknik percetakan sebegini sebenarnya ada kelemahan tersendiri yang tidak dikongsi atau diturunkan secara turun-temurun dari satu generasi ke generasi yang lain. Kelemahan yang dimaksudkan di sini ialah teknik ini tidak dapat menghasilkan warna berlainan tone atau lebih mudah disebut sebagai gradient. Sekiranya anda minta warna biru, maka warna biru sahaja yang akan digunakan. Jika minta baju warna hitam dan cetak pula dye yang berwarna kuning, maka warna kuning sahaja yang anda akan dapat. Begitu juga jika anda minta baju berwarna merah jambu dan tulisan atau design tersebut berwarna kelabu, maka warna kelabu yang anda akan dapat. Lain company percetakan lain pulalah warna yang dibancuhkan dari segi kepekatannya atau kecairannya. Tetapi jika anda cuba untuk minta warna biru yang berubah kepekatan warnanya dari satu sisi ke sisi yang lain, pencetak tidak mampu melakukannya. Kalau mampu sekalipun, mereka terpaksa memilih untuk mengenakan anda kos yang sangat tinggi sehingga ada kalanya mereka lebih rela menawarkan anda teknik heat press sebagai alternative yang lebih murah. Melainkan kuantiti yang anda order sangat tinggi misalannya melebihi 500 helai, mungkin mereka akan melakukannya.

Di negara kita yang tercinta ini Malaysia, semakin ramai yang celik mata tentang dunia percetakan silk screen ini. Terdapat juga company yang telah menjadikan bidang silk screen ini sebagai hobi pula untuk orang ramai mencuba. Maka banyaklah pakej-pakej diy yang dijual di pasaran untuk memberikan peluang kepada anda untuk mencuba teknik silk screen dan merasai sendiri bagaimana untuk mencetak baju sendiri. Ini memang menyeronokkan lebih-lebih lagi jika anda seorang pelukis sejati yang pandai melukis kartun atau corak yang cun, anda mesti ingin cuba lihat hasil kerja tangan anda di atas t-shirt yang boleh anda gayakan sendiri dan tentunya bangga dengan pakaian tersebut.

Di negara mat saleh pula seperti di Amerika Syarikat ataupun di United Kingdom England, pakej diy silk screen printing ini sudah banyak di pasaran dan rakyatnya pula dah ramai yang tahu bagaimana untuk buat silk screen. Industri ini semakin meluas di sana bahkan mereka telah merekacipta mesin-mesin yang lebih canggih untuk diaplikasikan dalam pembuatan baju design power. Ada mesin yang kelihatan seperti labah-labah ataupun spider. Mesin-mesin ini membolehkan seseorang untuk menjalankan perniagaan mencetak baju di dalam kawasan yang tidak memerlukan kawasan luas seperti kedai dan sebagainya bahkan mereka boleh melakukannya di rumah sahaja.

Bagi yang sedar bagaimana perniagaan mencetak baju t-shirt ini boleh mendatangkan pendapatan yang lumayan bagi sesiapa yang berani mencuba, mereka tidak akan ragu-ragu lagi untuk berbelanja besar sedikit untuk mempelajari teknik mencetak kuno tapi efektif ini. Apa yang penting adalah kerjasama ye itu semua tahu terutama yang menonton rancangan wonder pets alihbahasa. Tetapi apa yang jauh lebih penting adalah motivasi diri dan yakin untuk mencipta peluang sendiri tanpa perlu bergantung kepada gaji bulanan dan syarikat lain. Orang tua-tua selalu berkata di mana ada kemahuan, di situ ada jalan. Mereka juga selalu berkata bahawa sekiranya kita sanggup bersusah-susah dahulu sebelum berenang ke tepian ataupun sekiranya kita sanggup bersusah payah untuk mencapai kejayaan, maka satu hari nanti kita akan mencapai kejayaan dan tidak perlu lagi menyusahkan diri bahkan kita akan bersenang lenang dan banyak berehat pula untuk menikmati hasil usaha kita hasil titik peluh kita sendiri. Tiada yang mustahil dalam dunia ini melainkan kita sendiri yang mencari alasan untuk tidak berusaha ke arah kejayaan. Kejayaan yang sebenar itu datang daripada perbuatan kita dan kemahuan kita semua. Siapa berusaha, dialah yang akan dapat nanti hasilnya dan menuai kenikmatan yang didambakan.
7:53 AM - By Jkay Printing

Recent news

Labels

Pahang Darul Makmur
Bera Cameron Highlands Janda Baik Jerantut Kampung Pagi Kuala Lipis Kuantan Lipis Maran Pekan Raub Rompin Bentong

Perak Darul Ridzuan
Kinta Larut Matang Selama Manjung Hilir Perak Kerian Batang Padang Kuala Kangsar Perak Tengah Hulu Perak

Perlis Indera Kayangan

Pulau Pinang Pulau Mutiara
Timur Laut Penang Seberang Perai Tengah Seberang Perai Utara Barat Daya Pulau Pinang Seberang Perai Selatan Georgetown Bukit Bendera Bayan Lepas

Kedah Darul Aman
Sungai Petani Alor Setar Kulim Kubang Pasu Baling Pendang Langkawi Yan Sik Padang Terap Pokok Sena Bandar Baharu

Kelantan Darul Naim
Kota Bharu Pasir Mas Tumpat Bachok Tanah Merah Pasir Puteh Kuala Krai Machang Gua Musang Jeli Lojing

Sabah Negeri di Bawah Bayu
Kota Kinabalu Tawau Sandakan Lahad Datu Keningau Kinabatangan Semporna Papar Penampang Beluran Tuaran Ranau Kota Belud Kudat Kota Marudu Beaufort Kunak Tenom Putatan Pitas Tambunan Tongod Sipitang Nabawan Kuala Penyu

Sarawak Bumi Kenyalang
Kuching Miri Sibu Bintulu Serian Samarahan Sri Aman Marudi Betong Sarikei Kapit Bau Limbang Saratok Mukah Simunjan Lawas Belaga Lundu Asajaya Daro Tatau Maradong Kanowit Lubok Antu Selangau Song Dalat Matu Julau Pakan Padawan

Terengganu Darul Iman
Kuala Terengganu Kemaman Dungun Besut Marang Hulu Terengganu Setiu

Wilayah Persekutuan Malaysia
Labuan Putrajaya

Cyberjaya

Blogroll

Discussion

Negeri Sembilan Darul Khusus
Seremban Bahau Rembau Kuala Pilah Jelebu Tampin Johol Senawang Seremban 2 Sendayan Port Dickson Nilai

Melaka Darul Azim Ayer Keroh Lubuk China Masjid Tanah Sungai Udang

Johor Darul Takzim
Batu Pahat Muar Skudai Stulang Mersing Kota Tinggi Pontian Sungai Mati Tampoi Parit Jawa Johor Bahru Kulaijaya Kluang Segamat Ledang Danga Bay Hutan Bandar Dataran Bandaraya

Kuala Lumpur
Jalan Ampang Jalan Bukit Bintang Jalan Bangsar Jalan Semarang Jalan Chow Kit Jalan Cochrane Jalan Cheng Lock Jalan Damansara Jalan Dang Wangi Jalan Dewan Bahasa Jalan Esfahan Jalan Genting Klang Jalan Hang Jebat Jalan Hang Kasturi Jalan Hang Lekir Jalan Hang Lekiu Jalan Hang Tuah Jalan Imbi Jalan Kinabalu Jalan Kuching Jalan Loke Yew Jalan Maharajalela Jalan Masjid India Lebuh Pasar Besar Medan Pasar Besar Jalan Pahang Jalan Parlimen Jalan Pantai Baharu Jalan Petaling Jalan Pudu Jalan P Ramlee Jalan Raja Chulan Jalan Raja Laut Jalan Sultan Ismail Jalan Sungai Besi Jalan Syed Putra Jalan Tuanku Abdul Rahman Jalan Tun H S Lee Jalan Tun Perak Jalan Tun Tan Siew Sin Jalan Tun Sambanthan Jalan Yap Ah Loy Jalan Yap Kwan Seng

Selangor Darul Ehsan
Subang Shah Alam Petaling Jaya Kuala Selangor Banting Sepang Dengkil Gombak Sabak Bernam Klang Rawang Pasir Panjang Labu Ampang Beranang Cheras Kajang Semenyih Ulu Langat Ulu Semenyih Kuala Langat Bandar Batu Kelanang Morib Tanjong Dua Belas Telok Panglima Garang Jugra Sungai Buloh Ara Damansara Kota Kemuning Kota Damansara Bandar Utama Tanjong Karang Jeram Ijok

© 2015 JKAY PRINTING. WP Theme-junkie converted by Bloggertheme9
Powered by Blogger.
back to top