Harga Dan Katalog Gildan Malaysia

Harga Dan Katalog Gildan Malaysia
Dapatkan harga terkini pakaian Gildan Malaysia

Tempah Design Baju T-shirt I AM - Harga Istimewa

9:08 AM - By Jkay Printing

baju i am
Tempah Baju I AM di Jkay Printing
BAJU I AM BIASA
BAJU I AM (tambahan bawah kotak - RM1)
BAJU I AM (tambahan bawah baju - RM2)
BAJU I AM (tambahan lengan kiri/kanan - RM1)
BAJU I AM (tambahan bahagian belakang - RM2)
BAJU I AM (tambahan semua - RM5)
pilihan jenis tulisan font pada baju tshirt
JENIS-JENIS FONT YANG BOLEH DIPILIH UTK DIGAYAKAN PADA BAJU

T-shirt Code:Baju I AM
Available Size: XS - XXL
Material: Cotton
Warna: Banyak pilihan
Price: RM 20.00
Shipping Cost:
Semenanjung RM 6
Sabah/Sarawak RM 8

BUY NOW! 

Tempahan segera boleh juga dibuat melalui whatsapp 018-2029142
untuk harga istimewa!

Pilihan warna baju (bergantung kpd stok yang ada)
SAIZ BAJU T-SHIRT


Baju t-shirt I AM sememangnya satu fenomena pakaian yang trendy dan paling popular di kalangan remaja masakini Malaysia. Kehadiran design baju I AM ini barangkali boleh dirakamkan sebagai satu fenomena atau lebih mesra saya sebut sebagai “demam baju i am” yang terhebat selepas fenomena tudung satu ketika dahulu. Dari dewasa ke kanak-kanak sehinggalah kepada pakaian baby rompers, design I AM ini ternyata amat popular dan sedikit sebanyak telah banyak mengubah persepsi masyarakat terhadap produk t-shirt keluaran anak tempatan. Ini terbukti dengan kemunculan banyak pesta-pesta atau bazaar yang memeriahkan industri pakaian lokal atau tempatan di merata-rata tempat di Malaysia.

Pada mulanya design i am ini bermula apabila syarikat kamera terkemuka dunia nikon melancarkan kempen promosi produk kamera mereka. Kempen nikon ini menggunakan ayat catchy “I AM PHOTOGRAPHY” yang menampilkan frame berwarna kuning  yang menjadi latarbelakang perkataan I AM dan background hitam untuk perkataan PHOTOGRAPHY yang berwarna putih. Variasi juga ada apabila warna kuning hitam putih ini dipinda dari satu background ke background yang lain. antara variasi lain yang nikon jalankan ialah I AM NIKON, I AM PHOTOGRAPHER, I AM BEAUTIFUL, dan bermacam lagi. Kempen nikon ini ternyata mendapat sambutan yang luarbiasa daripada penggemar kamera khususnya kamera DSLR.

Kempen nikon ini kemudiannya dikembangkan kepada kemunculan kelab-kelab kamera di mana ahli-ahli kelab berkumpul dan berkongsi pengalaman dan cerita mereka tentang keistimewaan nikon. Selain daripada itu antara aktiviti utama mereka ialah menangkap gambar pemandangan dan sebagainya lalu kemudian dikongsi sesama ahli kelab untuk mendapatkan pandangan dan kritikan masing-masing. Di dalam setiap perjumpaan aktiviti kelab-kelab kamera ini, mereka selalunya akan mengenakan pakaian baju t-shirt berwarna hitam yang tertera di dada mereka design I AM NIKON dan sebagainya. Dari sinilah lahirnya fenomena baju i am yang kemudiannya diadaptasikan oleh segenap lapisan masyarakat di Malaysia tanpa mengira samada si pemakai seorang cameraman ataupun tidak.

Keunikan design nikon ini apabila digabungkan dengan nama sendiri tuan punya baju tshirt tersebut rupa-rupanya telah dapat menarik minat golongan remaja untuk memiliki baju i am ini. Jadi apakah sebenarnya yang mendorong remaja terutama di kalangan yang masih bersekolah menengah ini? Apakah design itu sendiri atau sebenarnya lebih kepada kerana adanya nama mereka di atas baju mereka?

Bukan satu perkara yang rahsia lagi bahawa sememangnya daripada zaman dahulu lagi remaja atau anak muda hakikatnya berada pada satu fasa hidup yang memerlukan mereka mencari jati diri atau bahasa canggihnya mencari identiti diri. Dalam setiap jiwa anak muda, mereka mendambakan sesuatu yang boleh melambangkan identiti mereka dan prinsip hidup mereka. Tidak cukup dengan melahirkannya melalui kata-kata, mereka lihat ada peluang daripada design i am ini untuk menampilkan keunikan dan citarasa diri mereka. Ditambah pula dengan melihat rakan-rakan lain telahpun mengenakan design tshirt i am ini dan semakin hari semakin ramai, mereka tidak mahu terlepas peluang untuk turut sama “diterima” di dalam kelompok mereka, dengan kata lain tak mau dikatakan ketinggalan keretapi.

Tidak kira apa jua tuntutan anak muda sekarang, saya secara peribadi merasakan ini bukanlah satu kesalahan bahkan ia jauh lebih baik daripada menonjolkan identiti yang tidak menepati jiwa masyarakat Asia amnya. Design baju i am ini amat simple sekaligus elegan dan sama sekali tidak menonjolkan apa-apa yang tidak baik kepada diri si pemakai. Hakikatnya si pemakai akan memiliki aura keterampilan yang tersendiri apabila mengenakan baju design i am ini.

Tempah Baju I AM Online
Hari ini kita dapat lihat ada banyak pengusaha baju t-shirt di internet. Ada yang telah lama berkecimpung dalam bidang percetakan baju di mana sebelum adanya internet, mereka telah lama bergiat mencetak baju menggunakan teknologi silkscreen. Selain daripada itu, ada juga yang masih baru dalam dunia percetakan pakaian ini. Namun kehadiran teknologi heat press mengubah nasib mereka di mana teknologi ini semakin memudahkan untuk seseorang yang minat mencetak baju tshirt menghasilkan pakaian keluaran mereka. Demam baju thisrt  i am ini tidak boleh dinafikan banyak membantu mengembangkan perniagaan mereka ke peringkat yang lebih matang yakni ia telah melonjak nama dan reputasi syarikat mereka.

Kehadiran syarikat-syarikat atau pengusaha-pengusaha baju tshirt yang baru ini tidak seharusnya dipandang lekeh oleh masyarakat dan pada masa yang sama, masyarakat tidak juga seharusnya meletakkan harapan atau jangkaan yang terlalu tinggi kepada mereka. Syarikat kecil tidak mempunyai dana modal yang besar untuk menyimpan stok pakaian dalam kuantiti yang banyak. Begitu juga dengan mesin-mesin cetak baju, mereka tidak dapat memiliki lebih daripada satu atau dua unit. Justeru itu masa yang diambil untuk satu-satu baju disiapkan barangkali akan bertambah kerana pengusaha harus mendapatkan pula kepastian daripada pembekal baju contohnya samada stok baju yang dikehendaki oleh pelanggan masih ada atau tidak.

Warna-warna baju i am yang biasa diminta oleh pelanggan masakini ialah baju warna hitam, baju warna putih, baju warna pink, baju warna navy blue, baju warna merah, baju kuning, baju kelabu, dan sebagainya. Adakalanya warna baju yang dipinta oleh pelanggan tidak ada dalam stok pembekal, maka pengusaha baju harus cuba untuk meminta pelanggan memilih warna yang lain. Dalam proses ini, ada pelanggan yang berubah hati (tawar hati) dan memilih untuk berurusan dengan pengusaha baju yang lain. Ini semua adalah antara risiko yang senantiasa dihadapi oleh pengusaha baju kecil-kecilan di malaysia. Begitu juga dengan saiz baju. Saiz baju biasanya bermula daripada baju tshirt saiz XS sehinggalah baju saiz XXXL. Perbezaan saiz baju mengikut brand baju sebenarnya tidak terlalu ketara sehingga menyusahkan pelanggan. Komuniti kita di Malaysia telah biasa dengan saiz tanpa terlalu berkira dengan inci atau sentimeter setiap saiz.

Design baju tshirt i am hari ini telah banyak berubah dan makin hari makin banyak variasinya. Ini banyak bergantung kepada kreativiti si pengusaha baju dan juga tidak kurang hebatnya kreativiti pelanggan sendiri. Dalam kes ini, syarikat Jkay Printing sendiri banyak menerima tempahan daripada pelanggan yang mahukan design-design tertentu pada baju i am mereka. Selain daripada baju i am biasa, mereka juga ingin menambah teks-teks atau tulisan tertentu di bawah kotak misalnya ataupun di bahagian belakang baju tshirt. Ada juga yang ingin menambah nombor di lengan misalnya.

Selain daripada baju tshirt i am, design i am ini juga boleh disesuaikan kepada baju jenis lain seperti baju polo tshirt, hoodies, sweatshirt, dan lain-lain. Baju jenis dryfit atau microfiber juga sangat popular di kalangan anak muda terutama yang terlibat dengan sukan atau aktiviti yang mengeluarkan peluh. Walau apapun pilihan mereka, keputusan akhir bagaimana design i am ini akan terserlah di atas baju tshirt terletak di tangan pengusaha baju macam Jkay Printing. Pengalaman dan kreativiti kami merupakan aset paling penting dalam menentukan halatuju dan reputasi syarikat. Saya memohon para pengunjung laman ini agar turut sama mendoakan kejayaan syarikat Jkay Printing. Memang, ada banyak kelemahan dalam pengurusan syarikat kami yang kecil ini. Kami berjanji untuk mencuba sedaya-upaya memperbaiki kelemahan-kelemahan tersebut dari masa ke semasa, Insyaallah.

Semoga kita bertemu di lembaran yang lain. Terima kasih sekali lagi kerana meluangkan masa di Jkay Printing.

About the Author

Jkay Printing merupakan sebuah syarikat percetakan custom made t-shirt unik di Malaysia. Follow kami JKAY PRINTING
View all posts by admin →

Get Updates

Daftarlah dan terima email setiap kali kami update blog kami!

Share This Post

Recent news

Labels

Pahang Darul Makmur
Bera Cameron Highlands Janda Baik Jerantut Kampung Pagi Kuala Lipis Kuantan Lipis Maran Pekan Raub Rompin Bentong

Perak Darul Ridzuan
Kinta Larut Matang Selama Manjung Hilir Perak Kerian Batang Padang Kuala Kangsar Perak Tengah Hulu Perak

Perlis Indera Kayangan

Pulau Pinang Pulau Mutiara
Timur Laut Penang Seberang Perai Tengah Seberang Perai Utara Barat Daya Pulau Pinang Seberang Perai Selatan Georgetown Bukit Bendera Bayan Lepas

Kedah Darul Aman
Sungai Petani Alor Setar Kulim Kubang Pasu Baling Pendang Langkawi Yan Sik Padang Terap Pokok Sena Bandar Baharu

Kelantan Darul Naim
Kota Bharu Pasir Mas Tumpat Bachok Tanah Merah Pasir Puteh Kuala Krai Machang Gua Musang Jeli Lojing

Sabah Negeri di Bawah Bayu
Kota Kinabalu Tawau Sandakan Lahad Datu Keningau Kinabatangan Semporna Papar Penampang Beluran Tuaran Ranau Kota Belud Kudat Kota Marudu Beaufort Kunak Tenom Putatan Pitas Tambunan Tongod Sipitang Nabawan Kuala Penyu

Sarawak Bumi Kenyalang
Kuching Miri Sibu Bintulu Serian Samarahan Sri Aman Marudi Betong Sarikei Kapit Bau Limbang Saratok Mukah Simunjan Lawas Belaga Lundu Asajaya Daro Tatau Maradong Kanowit Lubok Antu Selangau Song Dalat Matu Julau Pakan Padawan

Terengganu Darul Iman
Kuala Terengganu Kemaman Dungun Besut Marang Hulu Terengganu Setiu

Wilayah Persekutuan Malaysia
Labuan Putrajaya

Cyberjaya

Blogroll

Discussion

Negeri Sembilan Darul Khusus
Seremban Bahau Rembau Kuala Pilah Jelebu Tampin Johol Senawang Seremban 2 Sendayan Port Dickson Nilai

Melaka Darul Azim Ayer Keroh Lubuk China Masjid Tanah Sungai Udang

Johor Darul Takzim
Batu Pahat Muar Skudai Stulang Mersing Kota Tinggi Pontian Sungai Mati Tampoi Parit Jawa Johor Bahru Kulaijaya Kluang Segamat Ledang Danga Bay Hutan Bandar Dataran Bandaraya

Kuala Lumpur
Jalan Ampang Jalan Bukit Bintang Jalan Bangsar Jalan Semarang Jalan Chow Kit Jalan Cochrane Jalan Cheng Lock Jalan Damansara Jalan Dang Wangi Jalan Dewan Bahasa Jalan Esfahan Jalan Genting Klang Jalan Hang Jebat Jalan Hang Kasturi Jalan Hang Lekir Jalan Hang Lekiu Jalan Hang Tuah Jalan Imbi Jalan Kinabalu Jalan Kuching Jalan Loke Yew Jalan Maharajalela Jalan Masjid India Lebuh Pasar Besar Medan Pasar Besar Jalan Pahang Jalan Parlimen Jalan Pantai Baharu Jalan Petaling Jalan Pudu Jalan P Ramlee Jalan Raja Chulan Jalan Raja Laut Jalan Sultan Ismail Jalan Sungai Besi Jalan Syed Putra Jalan Tuanku Abdul Rahman Jalan Tun H S Lee Jalan Tun Perak Jalan Tun Tan Siew Sin Jalan Tun Sambanthan Jalan Yap Ah Loy Jalan Yap Kwan Seng

Selangor Darul Ehsan
Subang Shah Alam Petaling Jaya Kuala Selangor Banting Sepang Dengkil Gombak Sabak Bernam Klang Rawang Pasir Panjang Labu Ampang Beranang Cheras Kajang Semenyih Ulu Langat Ulu Semenyih Kuala Langat Bandar Batu Kelanang Morib Tanjong Dua Belas Telok Panglima Garang Jugra Sungai Buloh Ara Damansara Kota Kemuning Kota Damansara Bandar Utama Tanjong Karang Jeram Ijok

© 2015 JKAY PRINTING. WP Theme-junkie converted by Bloggertheme9
Powered by Blogger.
back to top