Harga Dan Katalog Gildan Malaysia

Harga Dan Katalog Gildan Malaysia
Dapatkan harga terkini pakaian Gildan Malaysia

Cetak Baju T-Shirt Kelas Sekolah Murah

Semurah RM8.90! Perniagaan mencetak baju t-shirt di Malaysia semakin lama semakin berkembang dan mendapat sambutan yang amat menggalakkan daripada masyarakat Malaysia. Baju T-shirt yang dicetak dengan design rekabentuk yang unik dan bolehlah dikatakan "rare" mendapat tempat di hati kita kerana kita boleh menjadikannya sebagai alternatif untuk merakam kenangan bersama teman-teman sekolah, teman-teman kelas dan pejabat, ataupun sesama ahli kelab dan persatuan. Dengan kata lain, apabila kita dapat mencetak custom made t-shirt yang murah dan sekaligus berkualiti tinggi, kenangan bersama rakan-rakan menjadi lebih manis untuk dikenang.

Baju t shirt custom made atau design sendiri tanpa perlu ikut design penjual memang menarik lebih-lebih lagi apabila kita boleh buat sendiri atau lukis sketch sendiri apa yang kita nak dicetak pada baju tee shirt tersebut. Sekalipun kita hanya nak mencetak sehelai baju t shirt atau barangkali print baju melebihi 20 ke 30 helai sekalipun, kita masih rasa puas hati kerana hasil tangan kerja rekabentuk baju kita sendiri. Seronok dapat pakai t-shirt design sendiri kerana kita tau tak ramai yang pakai serupa dengan kita dan dengan kata lain kita walaupun sememangnya unik berbanding orang lain, kita telah menjadi jauh lebih unik apabila memakai baju tshirt print sendiri.

Ada bermacam jenis printing baju ni - ada silkscreen printing, ada pecahan lagi kepada plastisol, sticker, water based atau solvent based, ada rubber, ada one color, two color, three color, 4 color, multi-color dan macam2 lagi. Screen printing baju t shirt paling murah dari segi kos tetapi memerlukan jalan kerja yang rumit dan panjang lagi menyusahkan. Hasilnya walau bagaimanapun memang cantik bergantung kepada ketelitian sewaktu melakukan kerja-kerja screening.

Untuk silk screen printing tshirt di Malaysia, kebiasaannya penjual atau pemborong t-shirt mengambil tempahan order minima minimum sekurang-kurangnya 12 ke 30 helai. Kalau ada yang ambil rendah seperti 3 helai minimum, barangkali mereka ada teknik tersendiri yang boleh menjimatkan kos. Biasanya tiada.

Tetapi macam mana kalau nak print tshirt bawah 10 helai atau kurang daripada sepuluh? Kalau penjual tak ambik ataupun diorang caj mahal untuk sehelai baju, maka lebih baik cari penjual yang ada menyediakan perkhidmatan servis cetak baju custom made bawah sepuluh. Mereka biasanya specialist dalam menyediakan perkhidmatan membekal dan mengedar barangan cenderamata yang biasanya bukan dalam kuantiti yang banyak iaitu tshirt bawah sepuluh helai.

Kalau mencetak di atas baju microfiber berwarna putih, kosnya murah sedikit dan teknik yang biasa digunakan untuk mencetak baju tshirt sendiri ialah dengan menggunakan sublimation ink dengan printer inkjet yang bagus seperti canon ataupun epson. Sekiranya mencetak di atas tshirt baju berwarna selain daripada putih contohnya baju warna hitam baju warna biru atau baju warna merah, dengan kata lain baju-baju tersebut berwarna gelap, teknik mencetak baju yang paling sesuai dan popular untuk jumlah kuantiti yang sedikit ialah dengan menggunakan pigmen ink. Tetapi mencetak cara begini memerlukan ketelitian juga kerana hasil printing mesti dipotong terlebih dahulu sama ada menggunakan cutter secara manual ataupun secara automatik menggunakan cutting plotter. Kosnya mahal sedikit la kalau menggunakan plotter tetapi hasilnya berkualiti tinggi dan diakui hebat.

Terdapat juga jenis printing tshirt yang kelihatan timbul keluar daripada baju. Jenis printing baju begitu dipanggil emboss. Ada juga dipanggil metallic foil printing di mana hasil printing kelihatan seperti tulisan dan design tu diperbuat daripada besi metalik yang berkilat shiny. Memang menarik tetapi kosnya agak tinggi berbanding silk screen printing yang biasa.

Sekiranya anda berminat untuk mendalami bidang screen printing, banyak laman website cetak baju t shirt sekarang ni dan rata-ratanya daripada Malaysia. Contohnya ada website jomcetakbaju, mohcetakbaju, tshirtprinting2u, mudahprinting dan macam-macam lagi. Penting juga untuk anda tau bahawa sekiranya ada banyak pilihan untuk printing, anda boleh rujuk di Instagram ataupun whatsapp terus ke nombor telefon yang diberikan oleh penjual.

So, ada baiknya sekiranya anda berminat untuk menempah baju t-shirt custom design anda  boleh jom hubungi 018-2029142 untuk maklumat lanjut atau hubungi Jkay Printing.

Recent news

Labels

Pahang Darul Makmur
Bera Cameron Highlands Janda Baik Jerantut Kampung Pagi Kuala Lipis Kuantan Lipis Maran Pekan Raub Rompin Bentong

Perak Darul Ridzuan
Kinta Larut Matang Selama Manjung Hilir Perak Kerian Batang Padang Kuala Kangsar Perak Tengah Hulu Perak

Perlis Indera Kayangan

Pulau Pinang Pulau Mutiara
Timur Laut Penang Seberang Perai Tengah Seberang Perai Utara Barat Daya Pulau Pinang Seberang Perai Selatan Georgetown Bukit Bendera Bayan Lepas

Kedah Darul Aman
Sungai Petani Alor Setar Kulim Kubang Pasu Baling Pendang Langkawi Yan Sik Padang Terap Pokok Sena Bandar Baharu

Kelantan Darul Naim
Kota Bharu Pasir Mas Tumpat Bachok Tanah Merah Pasir Puteh Kuala Krai Machang Gua Musang Jeli Lojing

Sabah Negeri di Bawah Bayu
Kota Kinabalu Tawau Sandakan Lahad Datu Keningau Kinabatangan Semporna Papar Penampang Beluran Tuaran Ranau Kota Belud Kudat Kota Marudu Beaufort Kunak Tenom Putatan Pitas Tambunan Tongod Sipitang Nabawan Kuala Penyu

Sarawak Bumi Kenyalang
Kuching Miri Sibu Bintulu Serian Samarahan Sri Aman Marudi Betong Sarikei Kapit Bau Limbang Saratok Mukah Simunjan Lawas Belaga Lundu Asajaya Daro Tatau Maradong Kanowit Lubok Antu Selangau Song Dalat Matu Julau Pakan Padawan

Terengganu Darul Iman
Kuala Terengganu Kemaman Dungun Besut Marang Hulu Terengganu Setiu

Wilayah Persekutuan Malaysia
Labuan Putrajaya

Cyberjaya

Blogroll

Discussion

Negeri Sembilan Darul Khusus
Seremban Bahau Rembau Kuala Pilah Jelebu Tampin Johol Senawang Seremban 2 Sendayan Port Dickson Nilai

Melaka Darul Azim Ayer Keroh Lubuk China Masjid Tanah Sungai Udang

Johor Darul Takzim
Batu Pahat Muar Skudai Stulang Mersing Kota Tinggi Pontian Sungai Mati Tampoi Parit Jawa Johor Bahru Kulaijaya Kluang Segamat Ledang Danga Bay Hutan Bandar Dataran Bandaraya

Kuala Lumpur
Jalan Ampang Jalan Bukit Bintang Jalan Bangsar Jalan Semarang Jalan Chow Kit Jalan Cochrane Jalan Cheng Lock Jalan Damansara Jalan Dang Wangi Jalan Dewan Bahasa Jalan Esfahan Jalan Genting Klang Jalan Hang Jebat Jalan Hang Kasturi Jalan Hang Lekir Jalan Hang Lekiu Jalan Hang Tuah Jalan Imbi Jalan Kinabalu Jalan Kuching Jalan Loke Yew Jalan Maharajalela Jalan Masjid India Lebuh Pasar Besar Medan Pasar Besar Jalan Pahang Jalan Parlimen Jalan Pantai Baharu Jalan Petaling Jalan Pudu Jalan P Ramlee Jalan Raja Chulan Jalan Raja Laut Jalan Sultan Ismail Jalan Sungai Besi Jalan Syed Putra Jalan Tuanku Abdul Rahman Jalan Tun H S Lee Jalan Tun Perak Jalan Tun Tan Siew Sin Jalan Tun Sambanthan Jalan Yap Ah Loy Jalan Yap Kwan Seng

Selangor Darul Ehsan
Subang Shah Alam Petaling Jaya Kuala Selangor Banting Sepang Dengkil Gombak Sabak Bernam Klang Rawang Pasir Panjang Labu Ampang Beranang Cheras Kajang Semenyih Ulu Langat Ulu Semenyih Kuala Langat Bandar Batu Kelanang Morib Tanjong Dua Belas Telok Panglima Garang Jugra Sungai Buloh Ara Damansara Kota Kemuning Kota Damansara Bandar Utama Tanjong Karang Jeram Ijok

© 2015 JKAY PRINTING. WP Theme-junkie converted by Bloggertheme9
Powered by Blogger.
back to top